23 de des. 2010

Slow Food

Slow Food és una organització ecogastronòmica sense ànim de lucre, finançada pels seus membres, que ha desenvolupat diverses estructures per realitzar els seus projectes.

Els nostres 80.000 membres estan repartits entre més de 800 convivia, les nostres estructures locals a tot el món.

L'organització està dirigida per un Comitè Executiu internacional, que és elegit cada quatre anys en el Congrés Internacional de Slow Food i està compost per un Comitè de presidència i un Consell Internacional. El Consell està format per delegats de països que compten amb almenys 500 membres de Slow Food.

Alguns països compten amb organismes nacionals dirigits pels respectius comitès. Aquests organismes nacionals coordinen els programes i projectes Slow Food per mitjà del coneixement profund de les necessitats dels seus membres i dels seus països.

La fundació Slow Food per a la Biodiversitat va ser fundada el 2003 per donar suport als projectes d'Slow Food dedicats a la defensa de la biodiversitat agrícola i les tradicions gastronòmiques, amb una atenció especial als països en vies de desenvolupament.

Terra Madre és la trobada de comunitats de l'aliment arribades d'arreu del món, per formar una xarxa de productors, distribuïdors, cuiners, universitaris i persones que treballen per una producció alimentària responsable i justa.

Slow Food ha creat la Universitat de Ciències Gastronòmiques per oferir un programa universitari multifacètic sobre la ciència i la cultura de l'alimentació. La UNISG és per Slow Food un mitjà suplementari de reunir la innovació i la investigació dels sectors universitaris i científics, amb els sabors tradicionals de les granges i dels productors alimentaris, a fi de contribuir al naixement d'una nova generació de productors alimentaris per tot el món.

Algunes associacions nacionals han organitzat estructures per a actes comercials, i també empreses els beneficis serveixen per a finançar les activitats de l'associació (per exemple, l'editorial de Slow Food Itàlia: Slow Food Editore).

Informació extreta de la plana web de Slow Food International: http://www.slowfood.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada