16 de gen. 2011

Codi d'Identificació de Plàstics i Resines

Font de la informació: El blog verd

Els que
ens interessem pel recicl
atge segurament ja estem acostumats a separar els nostres residus segons siguin orgànics, paper, metall, plàstic, etc. Però al seu torn, per poder reciclar, els plàstics estan diferenciats segons un codi d'identificació de Plàstics. Us expliquem com es classifiquen, per quin tipus de productes es fan servir i com identificar-los .

El codi d'identificació de Plàstic és un sistema utilitzat internacionalment en el sector industrial per distingir la composició de resines en els envasos i altres productes plàstics. Això va ser realitzat per la Societat de la Indústria de Plàstics (SCI) l'any 1988, amb la finalitat de propiciar i donar més eficiència al reciclatge.

Els diferents tipus de plàstic s'identifiquen amb els números 1 al 7 ubicat a l'interior del clàssic signe de reciclatge (triangle de fletxes en seguiment). Vegem quina denominació cada un d'ells i quines són les seves
característiques.

1. PET (polietilè tereftalat). El PET s'utilitza principalment en la producció d'ampolles per begudes. A través del seu reciclat s'obté principalment fibres per a farciment de bosses de dormir, catifes, cordes i coixins.

2. HDPE (polietilè d'alta densitat). El HDPE normalment s'utilitza en envasos de llet, detergent, oli per a motor, etc. El HDPE després reciclar s'utilitza per testos, contenidors d'escombraries i ampolles de detergent.

3. V (Clorur de polivinil). El PVC és utilitzat en ampolles de xampú, envasos d'oli de cuina, articles de servei per a cases de menjar ràpid, etc. El PVC pot ser reciclat com tubs de drenatge i irrigació.

4. LDPE (polietilè de baixa densitat). El LDPE es troba en bosses de supermercat, de pa, plàstic per embolicar. El LDPE pot ser reciclat com bosses de supermercat novament.

5. PP (Polipropilè). El PP s'utilitza en la majoria de recipients per iogurt, sorbets, tapes d'ampolla, etc. El PP després del reciclatge s'utilitza com biguetes de plàstic, esglaons per a registres de drenatge, caixes de bateries per a actuacions.

6. PS (Poliestirè). El PS es troba en tasses d'un sol ús de begudes calentes i safates de carn. El PS pot reciclar-se en biguetes de plàstic, caixes de cintes per a cassets i tests.

7. ALTRES. Generalment indica que és una barreja de diversos plàstics. Alguns dels productes d'aquest tipus de plàstic són: ampolles de quetxup per esprémer, plats per a forns de microones, etc. Aquests plàstics no es reciclen perquè no se sap amb certesa quin tipus de resines contenen
.



Font de la informació: El blog verd

1 comentari: